Podcast PP

Počúvajte nás

Stravovanie zamestnancov – ako správne posúdiť nárok na stravné a vypočítať jeho výšku? 5 odpovedí na vaše otázky z praxe

2.6.2023

Daňová a Mzdová pohotovosť je obľúbená služba pre predplatiteľov odborných portálov Poradcu podnikateľa. Ponúka možnosť konzultovať pracovný problém s našimi odborníkmi na účtovníctvo, dane a mzdy. V množstve odpovedí si s vysokou pravdepodobnosťou nájdete riešenie aj pre seba. V podcaste sprístupňujeme výber 5 otázok a odpovedí na jednu tému. Aktuálny výber pripravila Ing. Jana Repáčová, odborná poradkyňa Mzdového centra.
Vráti sa k diskutovanej téme stravného, ktoré v nedávnom období prešlo viacerými zmenami.

Sústredíme sa na všeobecné podmienky poskytovania stravy zamestnancom podľa Zákonníka práce či už vo vlastnej jedálni, poskytnutím finančného príspevku alebo stravovacích poukážok.

Povieme si:

  • V akej výške patrí finančný príspevok zamestnancovi, ktorý priniesol lekárske potvrdenie od špecializovaného lekára?
  • Na koľko lístkov má nárok zamestnanec pracujúci 37,5 hodín, ale len 3 dni do týždňa?
  • Má zamestnanec nárok na stravovanie počas prekážky v práci na strane zamestnávateľa?
  • Má byť finančný príspevok na stravovanie uvedený aj vo výplatnej páske?
  • Ako riešiť poskytnutie stravného pri kombinácii pracovnej zmeny a pracovnej cesty?
    Sme Poradca podnikateľa – vaša skratka k užitočným a spoľahlivým informáciám.

www.pp.sk

Súhlas s použitím cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou prosíme o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie vašich preferencií.
Pamätajte, že súbory cookies sú užitočné pre rôzne uživateľské nastavenia a ich odmietnutím sa môže znížiť váš uživateľský komfort.

Odber noviniek